(P)FMEA

Képzés eredményei

N

Képes lesz kockázat elemzésre minőségi szempontokból

N

Megismeri az FMEA alaplépéseit

N

Képes lesz végrehajtani az PFMEA módszert és a kontrol plan-t kidolgozni

N

Ezáltal képes lesz drasztikusan fejleszteni a minőséget a folyamatokban

Részletek

}

Időtartam

2 nap

Időpontok

Célcsoport

Mindenki, aki érintett a minőségfejlesztésben, minőségügy vezetők, termelési vezetők, mérnökségvezetők, mérnökök, lean szakértők
KIHELYEZETT képzés, egyedi igények alapján, vállalatra szabott formában

(P)FMEA

Rövid leírás

A TPS két alappillére a Just-In-Time és a Jidoka. A második pillér célja a nulla hiba. Ezt a célt csak akkor lehet elérni, ha nem csak reagálunk a hibákra (pl. Shop Floor Management során), hanem megelőzzük a hibát. Ahhoz szükséges, hogy átgondoljuk a termék designját és a gyártási folyamatokat. Előre, munka közben is, át kell gondolni, milyen minőségi kockázatok léteznek, milyen hibák milyen gyakran fordulnak elő, és persze, mit kell tenni, hogy ezeket a kockázatokat, minél jobban csökkentsük. Az FMEA módszer először is számszerűsíti és priorizálja a kockázatokat. Megvizsgálja, hogy egy adott hiba milyen hatást vált ki, mennyire súlyos a hatása, milyen gyakran fordul elő, és mennyire észlelhető.

Tematika
  • A minőségi hibák és hatása
  • Az FMEA célja, fajtái
  • Hibák pontozása (előfordulás, súlyosság, észlelés) és priorizálása (PRN)
  • Hibakockázat csökkentési stratégiák
  • Control plan
  • Gyakorlati workshop
  • Prezentáció és zárás

Rólunk mondták

“A képzés során több tudás került átadásra, mit amire előzetesen számítottam.”

Filip Csaba

ügyvezető igazgató , Toolstyle

“Orgatex padlójelölőket, polcjelölőket szoktunk rendelni. Ezeket laborterületek rendezett megjelenése és az eszközök rendszerezése miatt használjuk. A termékek beváltak tartósságuk miatt, így ezek mellett döntünk mindig.
Az ügyintézéssel maximálisan elégedettek vagyunk, gyors és megbízható, szükség esetén segítségünkre vannak!”

Fold Kata

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás